18 apr. 2008

Saturdays = Youth



2008 este un an excelent pentru muzică, se pare. Avem Hercules And Love Affair, Goldfrapp, James, Why? şi mulţi alţii. De curând avem şi noul album M83 intitulat Saturdays = Youth.
De când Anthony Gonzales (adică M83) a scos Before The Dawn Heals Us (care e unul din albumele mele preferate ever) am aşteptat un nou album M83 (Digital Shades, vol1 nu prea se pune că mie nu îmi pare a fi true-M83).

Saturdays = Youth e la fel de epic şi grandios ca Before The Dawn Heals Us numai că este mai puţin rock şi mai mult electro. 80s electro actually combinat cu puţin shoegaze (mai puţin decât în precedentul). Ceea ce este foarte o.k. şi aduce un aer, nu fresh, ci mai degrabă melancolic albumului. 
E ca un companion perfect la dimineţile târzii în care ai nevoie de lenevit în pat dar şi de un mic kickstart (vezi Graveyard Girl, We Own The Sky).

Un element binevenit este prezenţa mai accentuată a vocii feminine ( Up!, Skin Of The Night) ce face muzica şi mai dreamy decât înainte.

Ce îi lipseşte albumului, din păcate, este o Car Chase Terror din Before The Dawn Heals Us dar, are, în schimb, mai mult decât anteriorul, piese mai atmosferice (Midnight Souls Still Remain îmi aduce un pic aminte de Angelo Badalamenti pe ost-ul de la Mulholland Drive).

In the end, Saturdays=Youth e cel mai bun album M83 (da, mai bun decât Before the dawn heals us. Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts nici nu intră în discuţie că nu m-a fascinat prea mult) şi unul din cele mai bune albume ale anului.

Niciun comentariu: